dilluns, 12 de març de 2012

Gambes benicarlandes, carxofes vinarossenques

Molts productes alimentaris estan estretament relacionats a indrets geogràfics que, per determinades qüestions, trauen al mercat unes varietats considerades de major qualitat, més saboroses o més exclusives. D'ací prop, no cal anar més lluny, hi tenim la carxofa de Benicarló o el llagostí de Vinaròs, veritables símbols. Però, és això una espècie de xovinisme alimentari del qual cal defugir? Això és el que es planteja l'article "Alcachofas de Dénia, gambas de Benicarló y langostinos de Gandia", publicat al Levante-EMV.

"Por acotar el asunto: langostinos de Vinaròs, alcachofas de Benicarló, gamba de Dénia. ¿Es que, acaso, los langostinos de Peñíscola no son los mismos que los de la vecina Vinaròs; o las alcachofas de Benicarló difieren de las que se cultivan, pared con pared, en Peníscola; o la gamba de Dénia es diferente a la capturada en Palamós, Roses, Sant Feliu de Guíxols, Xàbia o Calp? No. En todos los casos. Pero sucede que alguien, en algún momento, desde la administración o la hostelería, fue más listo y desenfundó antes, consiguiendo el marchamo de estos, u otros productos, en régimen de exaltación chauvinista/ localista."

Ací es pot llegir l'article complet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada