dilluns, 8 de novembre del 2010

I Jaume I va agafar el tren

Surt al Levante una notícia relacionada amb 110 aniversari de l'estàtua de Jaume I el Conqueridor situada al valencià Parterre, una obra impulsada per diversos intel·lectuals de la capital del Túria. Volien retre homenatge al fundador del Regne de València, a poc per a que es complira el sisé centenari de la mort del monarca.

A la notícia se'ns conta les vicissituds que van passar des que van tindre la idea fins que Jaume I va estar present. I enmig de tot aquest procés, hi apareix l'estació de tren de Benicarló:

"Fueron presentadas tres propuestas, pero ninguna satisfizo a los protagonistas, y, tras declararse desierto, se hizo el encargo directamente a los catalanes hermanos Villamitjana, que hicieron entrega del molde definitivo en 1886. Se solicitó del Ministerio de la Guerra la donación de cañones ya inutilizados para ser fundidos, y en la primavera del año siguiente se concedió el material, que de Peñíscola pasó a Benicarló para ser llevado por vía férrea a Valencia, donde en los talleres de «La Maquinista» se procedió a la fundición, que culminó el 12 de diciembre, dirigida por el ingeniero Francisco Climent."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada