divendres, 19 de novembre del 2010

"L'ull què tot ho veu"

L'Ajuntament ja ha fet públiques les imatges guanyadores del XII Concurs de Fotografia "Ciutat de Benicarló", dedicat en aquesta ocasió a l'arquitectura religiosa de la vila. Els guanyadors i les fotografies premiades es poden veure en aquesta pàgina.

Al marge d'això, el que es demostra és que a Benicarló i comarca existeix una bona afició per la captura i tractament de les imatges fixes. És dificil que un concurs, que ja duu a sobre una bona fama de complicat, acullga fins a 135 obres de 52 persones. En molts casos, no és tan sols optar als premis econòmics sinó la simple pujada d'ego de veure una fotografia seua exposada al Mucbe, entre l'1 i el 12 de desembre.

La fotografia augmenta. El que abans era una afició (o professió) costosa en temps, diners i esforç, ara s'ha simplificat gràcies a les càmeres digitals, barates i versàtils, i als programes d'edició que encapçala el semi-déu Photoshop. La cirereta la posa Internet, que crea noves formes de foto-clubs. Tenim així a Fotospai o a Vinaròs Photobloggers com a punts de trobada d'amants d'aquest art que se'n aprofiten de les noves tecnologies per a exposar-se al públic i als seus col·legues.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada