dilluns, 20 de desembre del 2010

El concert d'Urbàlia Rurana serà el proper 28 de desembre

Dins dels actes del 9 d'Octubre, l'amenaça de pluja va obligar a suspendre el concert d'Urbàlia Rurana. Passat dos mesos i mig, el grup valencià ja té lloc i data per oferir la seua música a Benicarló i comarca. Serà el proper 28 de desembre a les 20 hores, i a l'Auditori, a diferència de la Plaça de Sant Bartomeu com va ser planejat en un principi. L'entrada és d'un euro, que es destinarà a una ONG local.

Per a qui no els conega, fet freqüent i preocupant dins del món de la música en la nostra llengua, els Urbàlia Rurana són una institució en el gènere del folk i els sons populars. Els de la Marina duen dues dècades sobre els escenaris. Curiosament, van publicar cinc dels seus sis àlbums a la dècada dels 90, abans de l'esclat de la música en valencià. Des del Territoris amables del 2002 només han participat en recopilatoris, i és clar, en els directes. Aquest darrer disc es va enregistrar amb el piemontés Maurizio Martinotti. I és que els Urbàlia Rurana han tingut una profitosa relació amb els ritmes tradicionals italians.

A la cita de Benicarló, com no podia ser d'altra manera mirant les dates, les nadales seran les protagonistes, cançons ben conegudes que de ben segur animaran el públic a acompanyar-los. De fet, l'espectacle rep el nom de "Vint anys i algunes nadales". A Youtube n'hi ha un bon grapat de vídeos per conèixer el que fan els de la Marina, amb cançons com el "Ball de Dimonis de Massalfassar", la "Tarantel·la del Seicento" o "Makedonia".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada