dilluns, 1 de novembre del 2010

Peníscola 2010, un curt sobre l'urbanisme

L'Associació de Veïns Camí Vell, que des de fa anys manté un pols urbanístic contra l'Ajuntament de Peníscola, ha promogut el rodatge d'un curt, titulat "Peníscola 2010". Segons indiquen, es tracta d'un audiovisual que traça un recorregut pels darrers cinquanta anys de construcció a la Ciutat en el Mar, des del boom turístic de mitjans del segle XX fins els nostres dies, amb el nou Pla General d'Ordenació Urbana assomant les orelles. En la seua confecció, s'han recuperat nombroses imatges històriques, que sorprenen en la seua comparació amb la Peníscola que coneixem avui en dia.

Peníscola 2010 havia de ser estrenada passat 2 d'octubre, però atès que en una primera instància no se'ls va deixar el Local Socio-cultural, la presentació en públic va ser suspesa. Finalment, des de les institucions s'ha rectificat i serà el proper 6 de novembre, a les 20 hores, al Centre Cultural situat al costat del supermercat Consum de davant el riu.

A Youtube s'han penjat diversos tastets del curtmetratge. Ací en posem un d'ells:

http://www.youtube.com/watch?v=hZVYxFv-5pc

Això sí, des de la Samfaina els hi demanariem que també en feren una versió en la nostra llengua, la pròpia de Peníscola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada